Stichting sQuare is een erkende private exameninstelling, die onder toezicht staat van De Examenkamer. De onderwijs modules, die we ontwikkelen op NLQF niveau 5 zijn geschikt voor vakmensen met een Mbo-niveau 4 diploma, die al enige werkervaring opgedaan hebben in de beroepspraktijk. De modules bieden de mogelijkheid tot de doorontwikkeling van een bepaalde skillset. Bij het examen dient de deelnemer naast de opgedane vaardigheden ook het denk- en functioneringsniveau van het hogere NLQF-niveau 5 aan te tonen. 

Een module bestaat uit 400 uur onderwijs plus een examenperiode van 20 uur en is qua studiebelasting vergelijkbaar met 15 studiepunten in het reguliere hogere onderwijs. Deelnemers kunnen deze module naast hun werkpraktijk volgen en hun eigen praktijk hierin centraal stellen. De modules worden vanaf 2021 aangeboden bij onderwijspartners van de exameninstelling van stichting sQuare. 

Een vakman toont met een NLQF- niveau 5 certificaat op zijn/haar CV aan dat deze het hogere NLQF-niveau 5 denk en functioneringsniveau beheerst in een bepaalde skillset. Dit niveau is hetzelfde als het eindniveau van een Associate degree opleiding op een Hbo. Een werkende vakman kon jaarlijks  een STAP-leervoucher verzilveren voor ingeschaalde onderwijsmodules die in dit register staan opgenomen. Deze voorziening is helaas afgeschaft, maar de verwachting is dat er binnen een paar jaar een nieuwe voorzieining komt met individuele leerbudgetten voor een Leven Lang Ontwikkelen (LLO).